İZMİR OSGB

Dinamik insan kaynağıyla hizmet veren Enkur OSGB işine SAYGI, hayata SAYGI, çalışana SAYGI sloganını ilke edinmiştir. Firmamız bütün toplumun yararlandığı ve yararlanacağı kurumsal yurttaşlık bilinci, sosyal sorumluluk çalışmaları ve bilgi paylaşımında yaşadığı ve yaşattığı şeffaflık ile sektöründe ilerlemeye devam etmektedir.

TEKLİF İSTEYİN!

Bize Ulaşın

Bizi Takip Edin!

Bize Ulaşın
Telif İsteyin

Yıllık Değerlendirme Raporu Neden Gereklidir?

Yıllık Değerlendirme Raporu, firmanın yıl içerisinde İş Sağlığı ve Güvenliği alanında yaptığı çalışmaların genel analizini gösterir. Dolayısıyla işletmeler tarafından zorunlu ve önemli bir rapordur. Yapılan analizler sonucunda iş güvenliğinde hangi noktalar üzerinden tedbirler alındığı rahatlıkla görülebilir.

Yıllık Değerlendirme Raporu’nda;

  • Ortam ölçümleri,
  • Risk değerlendirmesi,
  • Periyodik muayeneler,
  • Fizyolojik testler,
  • Biyolojik analizler,
  • İşe giriş muayeneleri,
  • Eğitim çalışmaları,
  • Toksikolojik analizler,
  • Psikolojik testler ve diğer çalışmalar yer almak zorundadır.

Bunların dışında işlemlerin yapıldığı tarih, kişi, tekrar sayısı, kullanılan yöntemler, yorum ve sonuç raporda yer alması gerekir. Çalışanların detay listesi ve sayıları da unutulmamalıdır.

Yıllık Değerlendirme Raporu Kim Tarafından Doldurulmalıdır?

 

İSG alanındaki raporları, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yetkili olan uzmanların doldurması gerekir. Raporda işyeri yetkilisinin imzası da olmalıdır. Bu sayede işin belli bir koordinasyon ile yürütüldüğü anlaşılabilir. İSG çalışmalarının bütüncül olması açısından bu raporların yıllık belgelere işlenmesi oldukça önemlidir.

Yıllık değerlendirme raporunun en iyi yönlerinden biri, değişikliklerde önemli bilgiler sunmasıdır. Örneğin; İSG uzmanının değişiklik olması işlemlerin planlamasını ve kurumsal hafızanın olumsuz etkilenmesini olumsuz yönde etkileyemez. Bu da iş güvenliği ve sağlığı açısından avantajlar sunar.

İş güvenliği ve sağlığı hizmetlerinde planlama yapıldıktan sonra öneri ve tespit defteri onaylatılmalıdır. Belgelerin kullanım öncesin hazır hale getirilmesine ve basılı evrak şeklinde olmasına dikkat edilmelidir. Rapor, sadece ilgili kişiler tarafından doldurulmalıdır. İş güvenliği ile ilgili raporda işaretler yoksa Yıllık Değerlendirme Raporu’ndan bahsetmek mümkün değildir.

Yıllık Değerlendirme Raporu Nasıl Doldurulmalıdır?

 

Yıllık Değerlendirme Raporu, birçok aşamadan oluşur. İlk aşama, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda ilgili aylık raporların detaylı incelenmesidir. Ardından belli aşamalarla rapor hazırlığı devam eder. Buradan önemli olan raporun sadece uzman kişiler tarafından doldurulmasıdır.

Enkur OSGB, bu alanda yetki verilmiş ve ekibinde uzman kişiler bulunduran bir firmadır. İş Sağlığı ve Güvenliği bakımından firmalara birçok hizmetler sunar. Firmanın, web sitesinin inceleyerek iş güvenliği konusunda yaptığı çalışmaları görebilirsiniz. Ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerinde yararlanmak için firmayla iletişime geçebilirsiniz.

Ayrıca;

Yıllık değerlendirme raporu; işyeri hekimleri ve İSG uzmanları tarafından hazırlanır. Yıllık değerlendirme raporunda işyeri tarafından yapılan İSG çalışmaları ele alınır.

Yıllık değerlendirme raporları çok kapsamlıdır. Her işyerinin hazırlaması gereken bir rapordur. İSG alanı kapsayan tüm çalışmalar raporda yer alır. Çok detaylı hazırlanması gerekiyor. Tüm yıl içerisinde işverenin imza attığı İSG çalışmaları yıllık değerlendirme raporunda kapsamlı belirtilmiştir. Aynı zamanda sonraki yıllarda yapılması planlanan çalışmalara da kabataslak yer verilir. İşyerine yapılan denetimlerde en başta kontrol edilen belge niteliği taşıyor. İşyerleri yıllık değerlendirme raporlarını hem İngilizce hem de hazırlamalıdır.

Yıllık Değerlendirme Raporu Kim Tarafından Hazırlanır?

Yıllık değerlendirme planı; iş güvenliği uzmanları tarafından oluşturulur. Yıllık değerlendirme raporu, İSG uzmanlarının yanında başka kişiler tarafından hazırlandıysa onların ismine de mutlaka yer verilir. Normal koşullarda yıllık değerlendirme raporunu sadece İSG hazırlar.

İş güvenliği uzmanları, yıllık değerlendirme raporlarını eksiksiz ve doğru şekilde hazırlamalıdır. Özenli, objektif şekilde hazırlanan raporlar geçerlidir. Yıllık değerlendirme raporu hazırlandıktan sonra düzenli olarak dosyalanmalıdır. Böylelikle her yıl yapılan iş güvenliği çalışmalarına ulaşılmış olur.

Yıllık Değerlendirme Raporu Nasıl Hazırlanır?

Yıllık değerlendirme raporu hazırlamadan önce aylık çalışmalara göz atılır. Aylık değerlendirme raporları detaylı olarak incelenir. Aylık değerlendirme raporları yıllığın hazırlanmasına yardımcı olacağı için düzenli bir listeye koyulur. “Yıllık değerlendirme raporu nasıl hazırlanır” konusu; iş güvenliği uzmanlarının hizmet modelini oluşturuyor.

Yıllık değerlendirme raporu sayesinde iş kazalarının önüne geçilir. Yıllık değerlendirme raporunda çalışma planı yakından takip edilir. Çalışma planının tam uygulanıp uygulanmadığı detaylı ele alınır. İş sağlığı ve güvenliği öneri ile tespit defteri tutularak mutlaka onaylatılmalıdır. Çıkış lambaları, uyarı levhaları gibi birçok husus teker teker kontrol edilir. Yıllık değerlendirme raporuna işyerinde istihdam eden engellilerde belirtilir. Engelli bireylerin çalışmasına uygun alanların olduğuna yer verilir. Yıllık değerlendirme raporu;

  • İşe giriş muayeneleri,
  • Biyolojik analizler,
  • Ortam ölçümleri,
  • Periyodik muayeneler,
  • Risk değerlendirmesi,
  • Fizyolojik testler,
  • Radyolojik testler,
  • Toksikolojik analizler,
  • Eğitimlerde yer alır.

Rapora her yerine getirilen işlem yazılır. Yıllık değerlendirme raporu detaylı hazırlanır.


0 Yorum | ENKUR OSGB | Faydalı İçerik